Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tyrnijuustokakku – jos tykkäät raikkaista kakuista, tämä on juuri sinulle!

12 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 12 h 0 min

Tyrnijuustokakun kipakan oranssi tyrnikiille tekee kakusta jännittävän. Pohjaan lisätyt aprikoosit lisäävät juustokakun kiinnostavuutta. Tämä tyrnijuustokakku on omistettu raikkaiden leivonnaisten ystäville!

29.9.2019
Reseptin ainekset
10 annosta
Tyrnijuustokakun pohja
200 g
kaurakeksejä
75 g
voita (sulatettuna)
1 dl
kuivattuja aprikooseja
2 tl
tyrnijauhetta
Tyrnijuustokakun täyte
2 1/2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
250 g
maitorahkaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
1/2 tl
vaniljajauhetta
5
liivatelehteä
2 rkl
tyrnimehua
Tyrnijuustokakun kiille
3
liivatelehteä
2 1/2 dl
tyrnimehua
Vuoan voitelu
1 tl
rypsiöljyä

Tyrnijuustokakku – ohje:

  1. Öljyä irtopohjavuoka (Ø 22 cm) kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi.
  2. Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Yhdistä massa vaniljavaahtoon.
  4. Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna tyrnimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
  5. Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna ½ dl mehua kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä loppuun mehuun. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä yön yli.
  6. Koristele tyrnijuustokakku tyrneillä, valkosuklaalastuilla ja siitepölyrakeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt