


Tyrnijuustokakku – jos tykkäät raikkaista kakuista, tämä on juuri sinulle!
12 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 12 h 0 min
Tyrnijuustokakun kipakan oranssi tyrnikiille tekee kakusta jännittävän. Pohjaan lisätyt aprikoosit lisäävät juustokakun kiinnostavuutta. Tämä tyrnijuustokakku on omistettu raikkaiden leivonnaisten ystäville!
Reseptin ainekset
10 annosta
Tyrnijuustokakun pohja
200 g
kaurakeksejä
75 g
voita (sulatettuna)
1 dl
kuivattuja aprikooseja
2 tl
tyrnijauhetta
Tyrnijuustokakun täyte
2 1/2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
250 g
maitorahkaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
1/2 tl
vaniljajauhetta
5
liivatelehteä
2 rkl
tyrnimehua
Tyrnijuustokakun kiille
3
liivatelehteä
2 1/2 dl
tyrnimehua
Vuoan voitelu
1 tl
rypsiöljyä
Tyrnijuustokakku – ohje:
- Öljyä irtopohjavuoka (Ø 22 cm) kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi.
- Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
- Vaahdota vaniljakastike. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Yhdistä massa vaniljavaahtoon.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna tyrnimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
- Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna ½ dl mehua kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä loppuun mehuun. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä yön yli.
- Koristele tyrnijuustokakku tyrneillä, valkosuklaalastuilla ja siitepölyrakeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat